Utstyr

Godt og funksjonelt utstyr er avgjørende for en god turopplevelse. Man trenger ikke så mye spesialutstyr for å være med i 4H. Vanlige gode klær fungerer fint også på tur!

Hodelykt

Velg en lykt med LED-lys som har lavt strømforbruk. Ei bra hodelykt får du for ca. 300 kr.

Kniv

En god kniv trenger ikke koste så mange kronene. Det finnes greie kniver i rustfritt stål med plastslire til under 100 kr. Kniven må passe godt i hånda til brukeren. Ikke kjøp for stor kniv. Husk at kniven må holdes skarp. Rustfritt stål er praktisk.

Tips: Fest slira i beltet, og stikk kniven i slira når den ikke er i bruk. Det er fort gjort å miste kniv og/eller slire dersom du har den løst i sekken. Slira beskytter kniven, og henger du den i beltet, har du kniven tilgjengelig når du trenger den!

Liggeunderlag

Et godt liggeunderlag er meget viktig for å holde varmen. Et bra liggeunderlag er en rimelig måte å gjøre natten varmere på.

Mammut Bamse liggeunderlag er et meget bra liggeunderlag. Det er billig, robust, varmt, og det har lukkede celler slik at det ikke trekker fuktighet. Det er enkelt å rulle sammen, og det tåler gnister fra leirbålet. Vi har et som er like godt etter 30 års røff bruk. Anbefales!

Tips: Styr unna de aller billigste liggeunderlagene på markedet. For en hundrelapp ekstra får du svært mye igjen!

Ryggsekk

Velg en ryggsekk som er god å bære og samtidig stor nok til at du får plass til sovepose, liggeunderlag, klær og alt annet du trenger på tur.

Sovepose

Husk at det kan bli kaldt om nettene også om sommeren. Velg en sovepose som er varm nok. Til teltbruk i Trøndelag vår, sommer og høst, bør posen ha T-comfort ned mot 0 grader i henhold til standarden EN 13537. (T-comfort angir laveste temperatur der man føler seg varm og komfortabel i posen.) En sovepose med glidelås i siden kan nesten aldri bli for varm. Lav vekt og lite pakkvolum er ønskelig, men fordyrer soveposen. Det viktigste er at posen er varm nok.

Husk at et godt liggeunderlag er avgjørende for å holde varmen!

Tips: En fasongsydd lakenpose gjør soveposen varmere for en rimelig penge. Slike lakenposer finnes også i termomateriale. Disse er dyrere, men betydelig varmere.